Kwijtschelding aanvragen

Binnenkort worden de gemeentelijke gecombineerde aanslagen 2020 weer verstuurd. Heeft u een inkomen op bijstandsniveau of lager? Dan kunt u mogelijk kwijtschelding krijgen.

De verzoeken om kwijtschelding worden behandeld door Sabewa Zeeland  in Terneuzen. U kunt kwijtschelding aanvragen via de website van Sabewa Zeeland.

U kunt kwijtschelding aanvragen door uzelf aan te melden met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Na aanmelding via DigiD worden een aantal algemene vragen gesteld. Daarna wordt gevraagd om bewijsstukken die gelden (digitaal) mee te sturen. Voorbeelden van bewijstukken zijn uw inkomensgegevens, een bankafschrift, kentekengegevens, enz.

Bent u niet in het bezit van DigiD-inloggegevens en is het voor u ook niet mogelijk deze aan te vragen? Op de pagina Kwijtschelding gemeentelijke belastingen vindt u informatie over de organisaties die u kunnen helpen bij het aanvragen van kwijtschelding en de aan te leveren bewijsstukken.

Meer informatie?

Voor vragen over kwijtschelding is Sabewa Zeeland op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 088-9995800 (keuze 4).

Meer informatie over de tarieven, de belastingsoorten, de belastingplicht enz. vindt u terug bij Belastingen. U kunt ook bellen, tel. (0118) 67 50 00.

Schuldhulpverlening Orionis Walcheren

Als u schulden heeft of als u dreigt in schulden te komen ondersteunt Orionis Walcheren u op verschillende manieren. Orionis Walcheren helpt mensen in armoede, zodat zij mee kunnen blijven doen in de samenleving. Op de site van Orionis Walcheren staat meer informatie over hulp bij geldzorgen.