Jouw wijk: onbekend maakt onbemind?

Weet je dat we in Middelburg werken met wijkteams, bewonersgroepen en dorpsverenigingen? Deze groepen zijn voor ons als gemeente heel belangrijk in de samenwerking. Ze zijn voor ons de ogen en oren in de wijken. Niet alleen voor wijkmanagers maar zeker ook voor collega’s die werken aan allerlei zaken die inwoners aangaan.

  • Weet je dat alle groepen graag nieuwe leden welkom heten? Heb je zin en tijd om je in te zetten voor je straat, buurtje of wijk? Neem dan contact op met het wijkteam of bewonersgroep!
  • Weet je dat er ook mensen worden gezocht die zich digitaal voor de wijk inzetten en een bijdrage leveren aan Middelburgers.nl en social media.
  • Weet je dat er voor elke wijk of dorp geld beschikbaar is om dingen te doen die de leefbaarheid verbeteren? Dit mogen buurtactiviteiten zijn, maar ook bijvoorbeeld aanleggen jeu de boulesbaan, speeltoestel, het planten van groen of…………?
  • Weet je dat elke inwoner met een idee een aanvraag in kan dienen bij zijn eigen wijkteam of wijkmanager?
  • Weet je dat er normaal gesproken in de meeste wijken en dorpen tweemaal per jaar een wijktafel of bewonersavond gehouden wordt? Tijdens zo’n grote bijeenkomst worden de belangrijkste ontwikkelingen in de wijk besproken. Kunnen er vragen gesteld worden aan wijkwethouder, wijkmanager en wijkagent. Ook de ingediende ideeën en aanvragen worden besproken.
  • Weet je dat er vanwege Corona dit jaar helaas geen grote wijkbijeenkomsten zijn?  Daardoor laten we ons echter niet uit het veld slaan! Samen met de wijkteams / bewonersgroepen hebben we bedacht dat er andere manieren zijn om met jullie in contact te blijven. Elke wijk, dorp doet dat op de manier die bij hen past. Dat kan zijn door een nieuwsbrief, flyer of digitale sessie. Houd het in de gaten!
  • Weet je dat de wijkmanagers nog veel meer kunnen vertellen? Denk je na dit het lezen van dit bericht, hier wil ik meer over weten? Neem dan contact op met één van de wijkmanagers.
  • Weet jij hoe de wijkmanager in jouw wijk heet? Kijk op www.middelburg.nl/wijkmanagers
  • Weet je dat er ook een Facebookpagina is van Middelburgse wijkmanagers? Volg www.facebook.com/middelburgsewijkmanagers

Assistent wijkmanagers Ellen Scherpenisse, wijkmanager Klara Venema en wijkmanager Henk Huige bij maaimachine