Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 18 november brengt de pakjesboot Sinterklaas weer naar Middelburg. Samen met zijn Pieten zet Sinterklaas rond 13.30 voet aan wal bij de Punt (gedenknaald aan de Rouaansekaai). Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann.

Het wordt weer gezellig druk rond de Beatrixbrug. Na de ontvangst doen de Sint en de Pieten een ronde door de stad die eindigt op de Markt. Op de Markt begint om 14.30 uur een programma dat duurt tot ongeveer 16.00 uur.

De Stichting Evenementen Middelburg organiseert de intocht. Kijk voor meer informatie over de route op de website van de stichting. Via de facebookpagina van de SEM kun je in het stadhuis ook een ontmoeting met de Sint en de hoofdpiet winnen.

Verkeersmaatregelen

Door de intocht van Sinterklaas is er vanaf vrijdag 17 november 19.00 uur  een parkeerverbod van kracht op de Rouaansekaai ter hoogte van de gedenknaald. Op de Dwarskaai aan de huizenzijde mag na 07.00 uur op 18 november niet geparkeerd worden. In beide gevallen is de wegsleepregeling van toepassing.

Vanaf ongeveer 12.30 uur wordt op 18 november de Rotterdamsekaai, Rouaansekaai en de Londensekaai afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Ook is de Kinderdijk vanaf de Nieuwepoortstraat tot aan de Spijkerbrug en de Maisbaai vanaf de Touwbaan tot aan de Spijkerbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. Daarnaast zijn er omleidingen bij de Sint Pieterstraat en de Molstraat.

Na het passeren van de stoet worden de omleidingen en parkeerverboden opgeheven.

Arnemuiden

Zaterdag 25 november komt Sinterklaas naar Arnemuiden.Hij arriveert rond 13.00 uur bij het Havenplein.