Ieder huishouden ontvangt een sleutelhanger voor afvalcontainers

In de loop van juni en juli gaan alle ondergrondse afvalcontainers in de gemeente Middelburg op slot. Dat geldt voor alle afvalsoorten, behalve glas.

De containers gaan dan alleen nog open met een sleutelhanger met chip. Inwoners van de gemeente Middelburg ontvangen deze sleutelhanger met uitleg omstreeks 10 juni. Deze nieuwe sleutelhanger vervangt de oude afvalpas of sleutelhanger die sommige inwoners al hebben.

Bedrijven en studenten van Villex blijven hun huidige afvalpas of sleutelhanger gebruiken.

Eerdere verzending uitgesteld wegens corona

De brieven met sleutelhangers lagen al in maart klaar om op de post te gaan, maar de verzending moest vanwege de coronauitbraak  worden uitgesteld. De verzenddatum in de brieven staat daarom op 23 maart.

Minder afval en meer hergebruik

Met de sleutelhangers volgt de gemeente de stortingen in de verschillende containers en krijgt zo meer zicht op het gebruik ervan. De veranderingen zijn ook nodig voor het verrekenen per inworp van restafval. Dat gaat in vanaf 2021. Inwoners worden hier later in het jaar nog over geïnformeerd.

Het storten van herbruikbare grondstoffen zoals groente- en fruitresten, glas, textiel en plastic en metalen verpakkingen, drank- en zuivelpakken (PMD) blijft gratis.

Zo zorgen we met zijn allen voor minder restafval en meer hergebruik.

Zie ook: https://www.middelburg.nl/Inwoners/Afval/Afvalpas_en_sleutelhanger