Gezamenlijke aftrap StemWijzer door lijsttrekkers

Vanaf woensdagavond 14 februari kunnen inwoners van de gemeente Middelburg online hulp krijgen bij het maken van hun stemkeuze. Als aftrap vullen de lijsttrekkers van de gemeente Middelburg de StemWijzer gezamenlijk in.

Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Middelburg een StemWijzer laten maken door ProDemos. De StemWijzer van de gemeente Middelburg staat vanaf woensdagavond 14 februari online op https://middelburg.stemwijzer.nl

StemWijzer

De StemWijzer bevat stellingen die beantwoord kunnen worden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen de meeste overeenkomsten zijn. De politieke partijen hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten. Zo kunnen de standpunten van de partijen eenvoudig met elkaar vergeleken worden in de StemWijzer.

ProDemos

De StemWijzer is op maat gemaakt door ProDemos. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. www.prodemos.nl

Naast de StemWijzer van ProDemos kunnen inwoners van de gemeente Middelburg vanaf 24 februari ook een stemadvies laten uitbrengen door de KiesWijzer van de PZC.