Gemeente controleert op uitstallingen

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan de winkelstraten controleren op de plaatsing van uitstallingen.

Uitstallingen op straat zoals reclameborden, plantenbakken en winkelwaren voor de gevel van een winkel vormen een belangrijk onderdeel van de winkelpresentaties en zijn aandachtstrekkers voor het winkelende publiek. De gemeente heeft spelregels vastgesteld voor het plaatsen van uitstallingen. Hiermee zorgen we ervoor dat de winkelstraat toegankelijk blijft en dat er geen overlast wordt veroorzaakt voor omwonenden en bezoekers.

Naar aanleiding van klachten dat de uitstallingen steeds verder de winkelstraat instaan gaan de BOA's de winkelstraten controleren en de winkeliers attenderen op de regels. Bij deze actie wordt gecontroleerd of de reclame binnen één meter uit de gevel staat. Als het niet anders kan, zullen zij ook bekeuringen uitschrijven.