Filmopnamen in de binnenstad

Van maandag 27 januari tot en met zondag 2 februari wordt in de binnenstad van Middelburg gewerkt aan opnamen voor de speelfilm De Slag om de Schelde.

Het tijdsbeeld is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn daardoor momenten tijdens de filmwerkzaamheden die emoties zouden kunnen oproepen door de tijdsperiode van het project.

Locatie

Het betreft opnamen in en rondom de Wagenaarstraat, Hofplein, Bree en Zuidsingel. Een uitvalsbasis voor de filmopnamen wordt gecreëerd bij De Stoppelaartuin, de Balans en de Verwerijstraat.

Omleidingen

Op diverse locaties worden omleidingen ingesteld. Tijdens de filmopnamen worden productiemedewerkers en verkeersregelaars ingezet ter begeleiding van het verkeer.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden worden op de Wagenaarstraat, Hofplein, Bree en Zuidsingel parkeervakken afgezet. Voor het parkeren van diverse film-materiaalwagens worden op De Stoppelaartuin, de Balans en de Verwerijstraat ook meerdere parkeervakken afgezet.

Planning Wagenaarstraat/Hofplein/Bree

  • Opbouw: maandag 27 januari en dinsdag 28 januari
  • Opnamen: woensdag 29 januari en donderdag 30 januari
  • Afbouw: vrijdag 31 januari

Planning Bree/Zuidsingel

  • Opbouw: donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari
  • Opnamen: zaterdag 1 februari
  • Afbouw: zondag 2 februari tot en met dinsdag 4 februari

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Hendriks, locatiemanager De slag om de Schelde, info@bengfilmlocations.com.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de filmopnamen.