Europese fotowedstrijd maritiem erfgoed

Het Europese project CHERISH organiseert een fotowedstrijd. Inwoners en toeristen worden uitgenodigd een foto in te zenden van het maritieme erfgoed.

Hiermee bedoelen we foto’s van vissers, vissersschepen, netten, historisch boten, visserijfeesten, stranden en kusten, enzovoorts.

Logo Interreg project CHERISHDoel van de wedstrijd is om door de kracht van beelden het bewustzijn te vergroten van het belang van het maritieme erfgoed en visserijgemeenschappen in deelnemende CHERISH landen: Nederland, Spanje, Cyprus, Letland, Portugal, Griekenland, Italië en Duitsland.

De foto mag genomen zijn in de eigen woonplaats of op vakantiebestemming in een van de aangesloten partnerlanden van het project CHERISH.

Meedoen

Deelnemers kunnen maximaal drie foto’s uploaden op de wedstrijdpagina. Foto’s kunnen worden ingezonden tot 30 augustus 2019.

Prijzen

De hoofdprijs is een betaalde en verzorgde reis naar de officiële opening van de fototentoonstelling in een van de partnerlanden.

Jury

Een internationale jury uit de CHERISH landen stelt uit de beste foto’s een internationale reizende fototentoonstelling samen. Ook worden de winnende foto’s gebruikt voor publicaties in het CHERISH project. De regionale Zeeuwse jury bestaat uit de gerenommeerde fotografen Lex de Meester en Ruben Oreel. Zij selecteren de foto’s die door mogen naar de Europese selectie.

CHERISH

CHERISH is een Europees project waar de gemeente Middelburg aan deelneemt. Doel van het project is om de toeristische en zakelijke aantrekkelijkheid van onze regio te vergroten door het maritiem erfgoed van de streek te promoten. Het CHERISH project is goedgekeurd door het Interreg Europe Programme 2014-2020, European Regional Development Fund (ERDF).

Meer informatie is te vinden op de projectwebsite.