Bike Challenge Shelter City

Het Shelter City Netwerk groeit. En dat is voor Justice and Peace* reden om een bike challenge te organiseren. In zes dagen gaat een groep fietsers 780 kilometer fietsen langs alle Shelter Cities om geld in te zamelen voor Resilience (weerbaarheid) Trainingen voor de mensenrechtenverdedigers in het Shelter City programma.

De groep fietsers was donderdag in Middelburg. Daar werden ze opgewacht door onder meer UCR-studenten, wethouder Saskia Szarafinski en mensenrechtenverdediger Diana Mailosi. Saskia Szarafinski overhandigde namens de gemeente een cheque aan dit goede doel.

De gemeente Middelburg geeft al vijf jaar lang onderdak aan mensenrechtenverdedigers. Middelburg is niet de enige gemeente. Ook tien andere gemeenten in Nederland ondersteunen mensenrechtenverdedigers en mogen zich Shelter City noemen.

* Shelter City is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt landelijk gecoördineerd door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace