De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Natuurgras voetbalvelden later beschikbaar

19 augustus 2019

Helaas hebben wij dit jaar opnieuw te maken met extreme droogte in de periode van de zomerstop.

• Inloopavond bouwrijp maken Essenvelt

Op dinsdag 27 augustus is er een inloopavond over de nieuwbouwwijk Essenvelt. De bijeenkomst is tussen 17.00 en 21.00 in Wijkcentrum Palet aan de Johan van Reigersbergstraat 2.

• Winnaar standwerkersconcours

De standwerker met de voetencrème, John Gruter uit Maarsen, is de winnaar geworden van het standwerkersconcours in Middelburg.

• Europese fotowedstrijd maritiem erfgoed

Het Europese project CHERISH organiseert een fotowedstrijd. Inwoners en toeristen worden uitgenodigd een foto in te zenden van het maritieme erfgoed.

• Terug van vakantie? Spoel de kranen direct door!

16 augustus 2019

Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat in uw leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. Komt u thuis van vakantie, spoel dan direct bij thuiskomst uw drinkwaterleidingen goed door. Doe dit 1 minuut en u krijgt weer lekker, vers drinkwater van goede kwaliteit! Vang het water op in bijvoorbeeld een emmer en gebruik het in en om het huis.

• Werkzaamheden Essenvelt juli en augustus

14 augustus 2019

Er is al bedrijvigheid te zien in het zuiden van Middelburg aan beide kanten van de Oude Vlissingseweg.

• Onderhoud Stationsbrug

Op maandag 23 september wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de brug in goede staat houden, vindt tot en met 12 april 2020 groot onderhoud plaats.

• Kans op verminderde kwaliteit oppervlaktewater

03 juli 2019

Warm weer in combinatie met weinig neerslag kan er voor zorgen dat op sommige plekken de waterkwaliteit achteruit gaat. Mensen die in aanraking komen met het water wordt geadviseerd normale hygiëne toe te passen, zoals het wassen van de handen. Waterschap Scheldestromen waarschuwt preventief voor mogelijk verslechterde waterkwaliteit van sloten, vijvers en andere waterlopen. “Gebruik ogen en neus voordat u in contact komt met oppervlaktewater”, is de boodschap.

• Sluiting woning Verwerijstraat

03 juli 2019

Dinsdag 2 juli is op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg een woning aan de Verwerijstraat voor 3 maanden gesloten. Op 6 mei 2019 is in de woning een hennepkwekerij aangetroffen.

• Start aanleg Molenwaterpark

24 juni 2019

De voorbereidingen voor de aanleg van het Molenwaterpark zijn afgerond. Aannemingsbedrijf KWS-infra uit Roosendaal-Sas van Gent is op 11 juni gestart met de aanleg van het park. De aannemer levert het werk naar verwachting half oktober 2019 op.

• Grasbeheer in Middelburg

Middelburg heeft op 7 mei het uitvoeringsplan grasbeheer vastgesteld. Hierin staat hoe de gemeente omgaat met het beheer van onder andere grasvelden en bermen.

• Doelgroepenvervoer voorlopig gegund

De drie Walcherse gemeenten hebben gezamenlijk het routevervoer, vraagafhankelijk vervoer en de haltetaxi (Veere) aanbesteed voor een periode van vier jaar.

• Aanpak wateroverlast Sint Jansgang/Zusterstraat

De gemeente Middelburg gaat werkzaamheden verrichten om de wateroverlast in de Sint Jansgang en de Zusterstraat aan te pakken.

• NK Standwerken in de Lange Delft

20 augustus 2019

Het Nederlands kampioenschap Standwerken vindt dit jaar plaats in Middelburg en wel op zaterdag 28 september.