De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Gemeentegids 2020

De voorbereidingen voor de nieuwe Gemeentegids 2020 zijn weer van start gegaan. Wij hebben weer besloten om de publicatie van de gemeentegids te gunnen aan FMR Producties uit Breezand.

• Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober vindt in Middelburg de Nacht van de Nacht plaats.

• Verdiepende commissie gemeentefinanciën

Op woensdag 23 oktober is er in de raadzaal van het stadskantoor een verdiepende commissie over gemeentefinanciën. Na een algemene introductie wordt het onderwerp behandeld in de vorm van workshops.

• Informatiebijeenkomst zonne-energie

Graag willen wij met u van gedachten wisselen over de toekomst van zonne-energie op land binnen de gemeente Middelburg. De bijeenkomst is op dinsdag 22 oktober vanaf 17.00 uur in het stadskantoor van Middelburg.

• Compromis Sinterklaasintocht

11 oktober 2019

De Stichting Evenementen Middelburg (SEM) gaat de Sinterklaasintocht dit jaar toch organiseren. Dat gebeurt met 50% roetveegpieten. Volgend jaar wordt dat 100%.

• Fietsopruimactie 9 oktober

Woensdag 9 oktober was er een fietsruiming gehouden bij het NS-station (voorzijde). De geruimde fietsen zijn opgeslagen in de grote gele loods achter de voedselbank, Kleverskerkseweg 53 g.

• Netwerkbijeenkomst voor ondernemers

11 oktober 2019

Ondernemers uit Vlissingen en Middelburg zijn op 22 oktober welkom op de netwerkbijeenkomst in de stadsschouwburg. Sprekers dit jaar zijn Bert Graaff (DeltaSafe Security Service B.V.) en Ellie Lust (Opsporing verzocht, Ellie op Patrouille).

• Renovatie Stationsbrug

11 oktober 2019

Tot en met 12 april 2020 is de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor alle verkeer. De brug wordt gerenoveerd.

• College wil azc tot half 2025 openhouden

17 september 2019

Het COA wil de overeenkomst over het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg met vijf jaar verlengen, tot en met juni 2025. Het college van burgemeester en wethouders is van plan positief te besluiten. In de commissie Algemeen Bestuur van 1 oktober en de raadsvergadering van 10 oktober is het woord aan de gemeenteraad. Die geeft dan haar zienswijze op dit besluit.

• Parkeerbezoek aanmelden met de BezoekersApp

11 september 2019

Woont u in een gebied met betaald parkeren, dan kunt u nu ook uw bezoek met korting laten parkeren via de BezoekersApp Middelburg.

• Start graven waterpartijen Essenvelt

Op 9 september is het graafwerk gestart voor de waterpartijen rond de te bouwen wijk Essenvelt.