De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Binnenstadsteams op pad in Middelburg

Het is een bijzondere zomer, de zomer van 2020. Na een aantal maanden van rust en stilte weten steeds meer mensen onze stad weer te vinden. Mensen uit onder andere België, Duitsland en andere delen van Nederland komen naar Zeeland en Middelburg om hun vakantie te vieren. Heel erg fijn natuurlijk, maar het stelt ons voor een aantal uitdagingen. Komende weken gaan we bovenop de maatregelen die we al namen, nieuwe acties nemen. Binnenstadsteams gaan in gesprek met ondernemers en bezoekers.

• Aanvraag producten alleen op afspraak

Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus kunt u producten aan de balie in het stadskantoor alleen op afspraak aanvragen.

• Inbrekers gaan niet met vakantie

Mensen kunnen deze zomerperiode weer meer van huis gaan, voor vakantie of dagjes uit. Maar daarmee is het ook weer de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

• Taxichauffeur besmet met coronavirus

Wij willen u informeren over een taxichauffeur die besmet is met het coronavirus. Het gaat om een chauffeur van Taxi de Vlieger. De GGD heeft uiteraard bron- en contactonderzoek gedaan. Dit is gebeurd in samenwerking met de Gemeentelijke vervoerscentrale Zeeland. Het gaat om onderzoek bij vier mensen, die voorin in de taxi hebben meegereden.

• Ondergrondse afvalcontainers

De gemeente probeert te voorkomen dat ondergrondse afvalcontainers te vol zitten en er zakken naast gezet worden. We vragen ook uw hulp om Middelburg schoon te houden.

• Nieuwe belastingmaatregelen coronavirus

24 juni 2020

In overleg met de Zeeuwse gemeenten en het Waterschap, zijn nieuwe maatregelen getroffen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de belastingen.

• Vuilvissen Middelburgse grachten

In de maanden juni, juli en augustus wordt elke maandagochtend het zichtbare zwerfafval uit de per boot bereikbare grachten gehaald.

• Werkzaamheden Sportpark Veerse Poort

De komende weken gaat een aannemer werkzaamheden verrichten op en rondom sportpark Veerse Poort.

• Ieder huishouden ontvangt een sleutelhanger voor afvalcontainers

In de loop van juni en juli gaan alle ondergrondse afvalcontainers in de gemeente Middelburg op slot. Dat geldt voor alle afvalsoorten, behalve glas.

• Pas op voor de Japanse kruiskwal

Zwemmen met dit warme weer? Kijk eerst op zwemwater.nl. Dat bespaart je mogelijk een ontmoeting met de Japanse kruiskwal.

• Twee jonge slechtvalkjes

Goed nieuws! Het niet vlaggen vanaf de Lange Jan heeft zijn vruchten afgeworpen: er zijn twee jonge slechtvalkjes uit het ei gekomen.

• Broedende slechtvalken - Even niet vlaggen vanaf de Lange Jan

21 april 2020

Ook dit jaar heeft een paartje slechtvalken een ‘nest’ op de Lange Jan. Het koppel heeft vier eieren gelegd.

• Collegebesluit subsidies

Het college heeft besloten om daar waar het gaat om de gemeentelijke subsidies de insteek van de minister te volgen. De gemeente blijft dus de subsidie 2020 uitbetalen.