De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Skatebaan Grote Sternstraat heropend

19 mei 2020

In de loop van woensdag 20 mei wordt de skatebaan aan de Grote Sternstraat in de Veersepoort weer geopend. De skatebaan was een periode gesloten omdat gebruikers en bezoekers zich niet hielden aan de 1,5-meter-regel.

• 1,5 meter maatregelen in de binnenstad

Het college werkt samen met de Middelburgse ondernemers aan een plan dat ruimte moet bieden aan de ondernemers in de binnenstad. Veel ondernemers openen voorzichtig weer hun deuren en vanaf 1 juni, het Pinksterweekend, volgt ook de horeca.

• Twee jonge slechtvalkjes

Goed nieuws! Het niet vlaggen vanaf de Lange Jan heeft zijn vruchten afgeworpen: er zijn twee jonge slechtvalkjes uit het ei gekomen.

• Herinrichting Poelendaeleweg

14 mei 2020

Op maandag 18 mei start de aannemer met de uitvoering van de herinrichting Poelendaeleweg en het kruispunt met de Poelendaelesingel.

• Bericht burgemeester voor dodenherdenking

Er wordt dit jaar geen gezamenlijke herdenking gehouden. Lees hier een bericht van burgemeester H.M. Bergmann over de dodenherdenking en een bijdrage van de stadsdichter.

• Stadskantoor gesloten

Het stadskantoor is gesloten op maandag 1 juni.

• Wijziging ophalen huisvuil

Het huisvuil van maandag 1 juni (tweede pinksterdag) wordt vijf dagen later, op zaterdag 6 juni opgehaald.

• Broedende slechtvalken - Even niet vlaggen vanaf de Lange Jan

21 april 2020

Ook dit jaar heeft een paartje slechtvalken een ‘nest’ op de Lange Jan. Het koppel heeft vier eieren gelegd.

• Start onderzoeken rondom Trekdijk

Vrijdag 24 april wordt in opdracht van de gemeente Middelburg gestart met onderzoeken in het gebied Trekdijk.

• Collegebesluit subsidies

Het college heeft besloten om daar waar het gaat om de gemeentelijke subsidies de insteek van de minister te volgen. De gemeente blijft dus de subsidie 2020 uitbetalen.

• Start werkzaamheden Maasstraat

In de week van 14 april beginnen werkzaamheden voor het aanleggen van een regenwaterriool en een gemaal in de Maasstraat.

• De Lange Jan blijft klinken

De meeste concerten zijn voorlopig afgelast, maar het carillon in de Lange Jan blijft live klinken.