De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Leerlingen planten heesters in Molenwaterpark

Donderdag 12 december heeft wethouder Johan Aalberts samen met de leerlingen van basisschool de Acaciahof heesters geplant in het Molenwaterpark.

• Presentatie Groene Gids

De Eleanor Green Office, het orgaan dat streeft naar duurzaamheid binnen University College Roosevelt presenteerde vanochtend aan wethouder Chris Dekker hun Groene Gids voor de gemeente Middelburg.

• Kleinere inwerptrommels afval

De inwerptrommel van ondergrondse containers voor restafval worden verkleind. Hierdoor kan het zijn dat u restafval in kleinere afvalzakken moet verzamelen.

• Staandehoudactie Spoorstraat

Dinsdagochtend 19 november heeft in de Spoorstraat in Arnemuiden een staandehoudactie plaatsgevonden. Deze actie had als doel om automobilisten bewuster te maken van hun snelheidsgedrag in het 30 km-gebied.

• Europese week

De week van 19 tot en met 22 november vindt de Europese week plaats in Middelburg.

• Herinrichting De Overloper

Werkzaamheden voor de herinrichting van De Overloper in Dauwendaele zijn gestart.

• Ontwikkelingen nieuwbouwwijk Essenvelt

Aan de zuidkant van Middelburg, ten zuiden van de Erasmuswijk en Reijershove, in de richting van Oost-Souburg, wordt gewerkt aan een nieuwe wijk: Essenvelt. In Essenvelt zijn in de komende tijd een aantal werkzaamheden gepland.

• Proeven afvalinzameling stoppen

De proeven met afvalinzameling Arnemuiden-Noord en Stromenwijk, ’t Zand en Rittenburg stoppen per 1 januari.

• College adviseert duurzaam bedrijventerrein voor Trekdijk

Het college adviseert de raad om de Trekdijk deels in te vullen met een duurzaam, ruim opgezet bedrijventerrein met milieucategorie 4.1 en 3.1. De oorspronkelijke plannen gaan uit van 18 hectare bedrijventerrein, het adviesscenario van het college gaat uit van 14,7 hectare. Daarnaast biedt het adviesscenario een groene buffer van ruim acht hectare tussen het bedrijfsterrein en de Trekdijk.

• Voorbereidingen gemeentegids 2020

De voorbereidingen voor de nieuwe Gemeentegids 2020 zijn weer van start gegaan. Wij hebben weer besloten om de publicatie van de gemeentegids te gunnen aan FMR Producties uit Breezand.

• Renovatie Stationsbrug

11 oktober 2019

Tot en met 12 april 2020 is de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor alle verkeer. De brug wordt gerenoveerd.

• College wil azc tot half 2025 openhouden

17 september 2019

Het COA wil de overeenkomst over het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg met vijf jaar verlengen, tot en met juni 2025. Het college van burgemeester en wethouders is van plan positief te besluiten. In de commissie Algemeen Bestuur van 1 oktober en de raadsvergadering van 10 oktober is het woord aan de gemeenteraad. Die geeft dan haar zienswijze op dit besluit.

• Parkeerbezoek aanmelden met de BezoekersApp

11 september 2019

Woont u in een gebied met betaald parkeren, dan kunt u nu ook uw bezoek met korting laten parkeren via de BezoekersApp Middelburg.