De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Onafhankelijk burgeradviseur

De onafhankelijk burgeradviseur hoort graag de ervaringen van Middelburgers met Porthos, de Wmo en Jeugdzorg. De gemeente wil graag leren van de ervaringen en een van de burgeradviseurs wil als onafhankelijke partij de ervaringen noteren en deze anoniem delen met de gemeente Middelburg.

• Koninklijke onderscheidingen

De lintjesregen 2019 is nog ver weg. De aanvraag voor de onderscheiding moet echter wel voor 1 juli 2018 bij de gemeente binnen zijn.

• Inloopavond Ontmoetingskerk

Op woensdag 20 juni is er een inloopavond in Hof ’t Seijs over het voorlopig ontwerp Ontmoetingskerk op gronden Walcherseweg.

• Gemeentegids 2018/2019

De voorbereidingen voor de nieuwe Gemeentegids 2018/2019 zijn gestart. Wij hebben besloten de publicatie van de gemeentegids weer te gunnen aan FMR Producties uit Breezand.

• Vereniging gezocht

Gemeente Middelburg is op zoek naar een vereniging, stichting of club die per 1 januari 2019 eens per maand huis aan huis het oud papier inzamelt in de Stromenwijk.

• Onafhankelijk burgeradviseur noteert ervaringen met Porthos

De onafhankelijk burgeradviseur hoort graag de ervaringen van Middelburgers met Porthos, de Wmo en Jeugdzorg. De gemeente wil heel graag leren van de ervaringen en een van de burgeradviseurs wil als onafhankelijke partij de ervaringen noteren en deze anoniem delen met de gemeente Middelburg.

• Pleintje bij muziektent Molenwater tijdelijk in gebruik

Vanaf maandag 18 juni parkeren de aannemers en onderaannemers die op dit moment aan het gereedkomen van de Schouwburg werken tijdelijk hun auto’s en busjes bij de muziektent in het Molenwaterpark. Dit is nodig omdat diverse werkzaamheden rond het Molenwater en de Schouwburg volgende week samenkomen in een piek.

• Nieuwe melodieën Lange Jan

Stadsbeiaardier Janno den Engelsman laat weten dat er in juni nieuwe melodieën op het automatisch speelwerk van de Lange Jan staan.

• Bike Challenge Shelter City

Het Shelter City Netwerk groeit. En dat is voor Justice and Peace* reden om een bike challenge te organiseren. In zes dagen gaat een groep fietsers 780 kilometer fietsen langs alle Shelter Cities om geld in te zamelen voor Resilience (weerbaarheid) Trainingen voor de mensenrechtenverdedigers in het Shelter City programma.

• Sluiting garagebox Johan Lesagestraat

Woensdag 16 mei om 10.00 uur is op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg een garagebox aan de Johan Lesagestraat 1N in Middelburg voor zes maanden gesloten. Op 6 februari 2018 is door de politie in de betreffende garagebox harddrugs aangetroffen. Het gaat om 132,4 gram cocaïne en 269 amfetaminepillen.

• Toespraak Dodenherdenking burgemeester Bergmann

Tijdens de Dodenherdenking op het Abdijplein heeft burgemeester Bergmann een toespraak gehouden. Deze kunt u integraal teruglezen, evenals het gedicht dat is voorgedragen door stadsdichter Anna de Bruyckere.

• Hennepkwekerij aangetroffen

Op dinsdag 1 mei, is op last van de burgemeester een loods aan de Arnesteinweg voor 3 maanden gesloten. Op 28 februari 2018 is in de betreffende loods een hennepkwekerij aangetroffen.

• Middelburgse aanpak leidt tot minder huisuitzettingen door huurschuld

Huurschulden en huisuitzettingen nemen in Middelburg af doordat de gemeente, Woongoed, Orionis Walcheren en Porthos eerder reageren op mogelijke financiële problemen bij huurders.

• Verbeterplannen hulpverlening

Dinsdag 10 april boden de 3 Walcherse gemeenten en betrokken organisaties aan de Inspecties* een plan aan met concrete maatregelen hoe zij de kwaliteit van de hulpverlening en het professioneel handelen kunnen verbeteren.

• Rioolreiniging en -inspectie

Tot en met december wordt het Middelburgse hoofdriool gereinigd en geïnspecteerd.

• Onderzoek naar gezondheid Dauwendaele

Dauwendaele scoort matig op het gebied van beweging, balans en financiën. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan naar de gezondheidssituatie in die wijk, door een stagiaire van Lectoraat Gezonde Regio van de HZ University of Applied Sciences.