De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Zandaanvoer Essenvelt

Vanaf volgende week wordt er gewerkt aan de ophoging van het terrein van Essenvelt met zand. Het zand wordt ‘per as’ vervoerd. Dat betekent dat u veel vrachtwagens zult zien.

• Uw mening over aardgasvrij wonen

De Zeeuwse gemeenten willen werk maken van een energie- en klimaatneutraal Zeeland. Daarom worden momenteel de mogelijkheden om over te schakelen naar het gebruik van schone warmtebronnen volop onderzocht.

• Vrijwillige chauffeurs gezocht

Buurtbusvereniging Walcheren zoekt vrijwillige chauffeurs voor de nieuwe buurtbuslijn die op dinsdag en donderdag gaat rijden in Middelburg Noord.

• Middelburg krijgt nieuwe website

De gemeente Middelburg werkt aan een nieuwe website. Wij vinden het belangrijk om inwoners en ondernemers te betrekken bij het ontwikkelen van deze nieuwe website.

• Zeeland viert 75 jaar Verenigde Naties

21 oktober 2020

Op 24 oktober 2020 bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Het 75-jarig bestaan van de VN is het slotstuk van de nationale viering ‘75 jaar vrijheid’.

• Asfaltreparaties in de gemeente

In de maanden oktober en november 2020 vinden er asfaltreparaties plaats.

• Asfaltonderhoud fietspad Koninginnelaan

Het fietspad Koninginnelaan is van maandag 19 oktober tot vrijdag 30 oktober afgesloten vanwege werkzaamheden.

• Weer geld voor verkrotte woningen

De tiende subsidieronde van de Provinciale Impuls Wonen (PIW) is vanaf 12 oktober 2020 open voor aanvragen. Een PIW-subsidie kan bewoners, gemeenten en woningcorporaties helpen bij het slopen, vernieuwen of samenvoegen van verkrotte woningen. Voor de subsidie stelt de Provincie Zeeland in totaal € 500.000 beschikbaar.

• Jouw wijk: onbekend maakt onbemind?

05 oktober 2020

Weet je dat we in Middelburg werken met wijkteams, bewonersgroepen en dorpsverenigingen? Deze groepen zijn voor ons als gemeente heel belangrijk in de samenwerking. Ze zijn voor ons de ogen en oren in de wijken. Niet alleen voor wijkmanagers maar zeker ook voor collega’s die werken aan allerlei zaken die inwoners aangaan.

• Privacy rond sleutelhanger en microchip afvalinzameling

In alle rolcontainers voor groente-, fruit- en tuinafval én restafval zit een microchip, net als in de sleutelhangers waarmee inwoners ondergrondse containers openen. Alle huishoudens hebben zo’n sleutelhanger.

• Financieel herstelplan 2020-2024

28 september 2020

Met het financieel herstelplan 2020 – 2024 presenteert het college vanaf 2021 een structureel sluitende begroting.

• GGD Gezondheidsmeter 2020

16 september 2020

Hoe gezond is Zeeland? Daar komen we alleen achter met jouw hulp. Als je de GGD Gezondheidsmeter invult, help je de GGD en jouw gemeente te werken aan een goede gezondheid van de inwoners. Want als we weten hoe het met jou gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat.

• Winkelstraten tot november fietsvrij

07 september 2020

De tijdelijke verkeersmaatregelen in de Middelburgse binnenstad zijn met twee maanden verlengd, tot 1 november. Dat heeft het college besloten.

• Aanvraag producten alleen op afspraak

Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus kunt u producten aan de balie in het stadskantoor alleen op afspraak aanvragen.

• Ondergrondse afvalcontainers

De gemeente probeert te voorkomen dat ondergrondse afvalcontainers te vol zitten en er zakken naast gezet worden. We vragen ook uw hulp om Middelburg schoon te houden.