De actuele nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Inkoopprocedure Wmo ondersteuning 2019 en verder

17 oktober 2018

Op 24 oktober 2018 stellen de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen de 'Open House procedure' voor de Wmo ondersteuning open.

• Peiling naamgeving park aan het Molenwater

11 oktober 2018

Het park aan het Molenwater heeft op dit moment geen officiële naam. De straatnamencommissie wil graag weten of Middelburgers de voorkeur geven aan de naam Johannes Goedaertpark of Molenwaterpark.

• Regenboogvlag wappert op stadhuis

Op Coming Out dag donderdag 11 oktober, wappert op het stadhuis de regenboogvlag.

• Denk mee over de communicatie van gemeente Middelburg

Wat moeten volgens u de speerpunten zijn van de gemeentelijke communicatie? Wat gaat goed en wat kan beter? Hoe wilt u dat wij u betrekken of informeren? We stellen het bijzonder op prijs om met inwoners hierover van gedachten te wisselen tijdens een brainstormsessie op dinsdagavond 20 november in B&B ’t Poorthuys.

• Nieuwe melodieën Lange Jan

De stadsbeiaardier laat weten dat er in oktober nieuwe melodieën klinken vanaf het carillon op de Lange Jan.

• Asfaltonderhoud Walensingel en Looierssingel

De asfalteringswerkzaamheden op de Walensingel zijn klaar. Maandag 8 oktober is de aannemer gestart met fase 2: het deel Armeniaans Schuitvlotstraat en Looierssingel. Dat werk duurt tot vrijdag 26 oktober.

• VGS congres 2019 op Walcheren

Het Jaarcongres van de Vereniging van Gemeentesecretarissen wordt volgend jaar gehouden op Walcheren. De gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen zijn in 2019 gastheer voor dit VGS congres.

• Servicebus doet ook Griffioen aan

De Servicebus (lijn 569) rijdt een nieuwe route, waarbij de wijk Griffioen wordt aangedaan.

• Kennismakingsbijeenkomst gemeenteraad en vrijwilligersveld

Middelburg heeft een nieuw gemeentebestuur. Stichting Welzijn Middelburg biedt het gemeentebestuur, vertegenwoordigers van de gemeente en vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties de gelegenheid om op 23 oktober (hernieuwd) kennis te maken met elkaar.

• Renovatie Stationsbrug geschorst

Het werk aan de Middelburgse Stationsbrug is tot nader order geschorst. De brug zou vanaf 24 september afgesloten zijn wegens renovatie en op transport gaan, maar de brug blijft voorlopig op zijn plek.

• Bergmann herbenoemd tot burgemeester

Burgemeester Harald Bergmann is maandagavond 10 september door Commissaris van de Koning de heer Polman herbenoemd als burgemeester van de gemeente Middelburg.

• Maak kennis met sporten in Vlissingen en Middelburg

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je weten of een sport bij je past? Dan kun je je aanmelden om een keertje mee te trainen.

• Werkzaamheden Arnestein

Gasunie en DNWG (voorheen Delta) voeren op Arnestein diverse werkzaamheden uit. Vanwege de bereikbaarheid van Arnestein worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd.