Nieuwsberichten oktober, november, december 2016

De nieuwsberichten uit oktober, november en december 2016.

 • Informatiemarkt Energie besparen doe je nu

  Dinsdag dinsdag 18 oktober 2016 werd onder ruime belangstelling in de raadzaal van het stadskantoor de informatiemarkt 'Energie besparen doe je NU' gehouden.

 • Samenwerking belastingen digitaliseert verder

  De samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland behoort bij de eerste gemeenten die zijn aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ.

 • Nieuwe beheerder voor De Blikken, De Sprong en Palet

  De Gemeente Middelburg heeft een beheerovereenkomst met de heer A.F. Pouwer tot 1 oktober 2016 voor de locaties De Blikken, De Sprong en Palet. Om het beheer te continueren is een aanbesteding opgestart. Na het doorlopen van de procedure is aan Optisport Middelburg B.V. gegund. Daarom voert Optisport per 1 oktober het beheer uit voor deze gebouwen.

 • Karel Leeftink ook in 2017 stadsdichter

  Karel Leeftink, de huidige stadsdichter van Middelburg, blijft nog een jaar extra aan als stadsdichter. Dat voorstel heeft het college van B&W dinsdag bekrachtigd. Het gemeentebestuur van Middelburg is zeer te spreken over de inzet van Karel Leeftink. In het kader van Middelburg 800 jaar wil zij graag dat Karel Leeftink ook in 2017 de rol van stadsdichter vervult.

 • Sprencklaan: veel belangstelling woningbouw vrije kavels

  Vijftig inschrijvingen voor twaalf vrije bouwkavels. Woensdag 12 oktober 2016 zijn alle inschrijvers geïnformeerd of zij wel of geen woning kunnen gaan bouwen in een deel van de wijk Klarenbeek in Middelburg. Er kunnen nu daadwerkelijk plannen voor de woningen worden gemaakt.

 • Park Toorenvliedt wint Copijn Jubileumprijs

  Park Toorenvliedt heeft de Copijn 50 jaar jubileumprijs gewonnen. De prijs bestaat uit specialisme-uren van Copijn.

 • Particuliere woning of kamer aanbieden aan vergunninghouders aantrekkelijker

  De gemeente Middelburg is op zoek naar particuliere verhuurders en woningeigenaren die vluchtelingen met een status willen huisvesten in een woning, appartement of kamer. De gemeente is zelf op zoek naar woonruimten voor deze mensen en roept daarnaast iedereen op om ook zelf vergunninghouders te huisvesten. Door een wetswijziging per 1 juli 2016 is het aantrekkelijker voor particuliere verhuurders en woningeigenaren om tijdelijke huurcontracten aan te bieden.

 • Rapport gebeurtenissen 17 mei 1940

  Het onderzoek van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) naar de geschiedschrijving over de brand op 17 mei 1940 is klaar. De onderzoekscommissie heeft het rapport woensdag 2 november 2016 overhandigd aan wethouder Johan Aalberts. Op 17 mei 1940 werd een groot deel van de Middelburgse binnenstad door brand verwoest.

 • Honderden nieuwe banen door Beta College en Delta Academy

  Wat is de economische impact van de komst van een Bèta College en de uitbreiding van de Delta Academy op de Zeeuwse economie?

 • Europese subsidie voor Molenwater en Dauwendaele

  Gemeente Middelburg ontvangt een Europese subsidie van bijna 710 duizend euro voor de aanleg van waterbuffers (bovengronds of ondergronds) in het Molenwaterpark en het toekomstige parkeerterrein van het nieuwe winkelcentrum Dauwendaele.

 • Enorme impuls Mortiere

  Mortiere krijgt een enorme impuls; in januari gaat de Mozartweg open. Daarnaast kunnen we in 2017 veel werkzaamheden verwachten omdat het Consortium in totaal ruim 100 nieuwe woningen in voorbereiding heeft.

 • Start bouw nieuwe reeks woningen Hazenburg II

  Vrijdag 4 november 2016, op de bouwplaats aan de Slaak in Arnemuiden, hieven wethouder Johan Aalberts van de gemeente en directeur Han van de Velde van Fraanje het glas op een nieuwe mijlpaal: de start van de bouw van woningen door Fraanje.