Oudere nieuwsberichten van gemeente Middelburg.

• Waarom de Lange Jan elke vrijdag om 12.50 luidt

Waarom luidt iedere vrijdagmiddag de klok van de Lange Jan? Voor de uitleg gaan we terug naar een verschrikkelijke gebeurtenis die plaatsvond in november van 1940.

• Overzicht oorlogsslachtoffers

Burgemeester Harald M. Bergmann heeft woensdag 24 april 2013 het boek “Oorlogsslachtoffers herdacht” uitgereikt aan mevrouw A.I. Beerens-Ludikhuize. De zus van mevrouw Beerens is één van de burgeroorlogsslachtoffers die in het overzicht staat van burgerslachtoffers, gesneuvelde en vermiste militairen van de Gemeente Middelburg in èn na de Tweede Wereldoorlog.

• Vlaginstructie

De vlag is een nationaal symbool waarmee de eenheid van ons land wordt uitgedrukt en uiting wordt gegeven aan het collectieve gevoel bij feestelijke- en droevige gebeurtenissen. Er is een aantal vaste dagen in het jaar waarop de vlag vanaf overheidsgebouwen wordt uitgestoken. Op die dagen worden ook burgers uitgenodigd om te vlaggen.

• Vragen over de berenklauw

De gemeente krijgt de laatste tijd veel vragen over de gevaren van de plant berenklauw. Dit komt voort uit verontrustende berichten die de laatste tijd op social media worden gedeeld. Alhoewel aanraken van de minder voorkomende grote variant van de plant tot klachten kunnen leiden, vraagt het gevaar van de plant wel enige nuancering.

• Parkeerterrein Oude Veerseweg

Het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg is sinds 18 december 2017 uitsluitend bestemd voor personenauto’s. De bestaande vijf camperparkeerplaatsen op dit parkeerterrein zijn komen te vervallen.

• Rechten van de burger

Elke gemeente in Nederland beheert voor de eigen inwoners de persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). In de Wet BRP zijn voor de burger een aantal rechten opgenomen.

• Helikoptervluchten vliegveld Midden Zeeland

Vanaf eind maart voert een helikoptermaatschappij voor een periode van 6 tot 7 maanden wekelijks 4 tot 5 vluchten uit vanaf vliegveld Midden Zeeland.