Nieuwsarchief

Oudere nieuwsberichten van gemeente Middelburg gegroepeerd per kwartaal.

 • Waarom de Lange Jan elke vrijdag om 12.50 luidt

  Waarom luidt iedere vrijdagmiddag de klok van de Lange Jan? Voor de uitleg gaan we terug naar een verschrikkelijke gebeurtenis die plaatsvond in november van 1940.

 • Overzicht oorlogsslachtoffers

  Burgemeester Harald M. Bergmann heeft woensdag 24 april 2013 het boek “Oorlogsslachtoffers herdacht” uitgereikt aan mevrouw A.I. Beerens-Ludikhuize. De zus van mevrouw Beerens is één van de burgeroorlogsslachtoffers die in het overzicht staat van burgerslachtoffers, gesneuvelde en vermiste militairen van de Gemeente Middelburg in èn na de Tweede Wereldoorlog.

 • Vlaginstructie

  De vlag is een nationaal symbool waarmee de eenheid van ons land wordt uitgedrukt en uiting wordt gegeven aan het collectieve gevoel bij feestelijke- en droevige gebeurtenissen. Er is een aantal vaste dagen in het jaar waarop de vlag vanaf overheidsgebouwen wordt uitgestoken. Op die dagen worden ook burgers uitgenodigd om te vlaggen.

 • Rotondes vanaf 1 april 2016 te adopteren

  De gemeente Middelburg biedt in samenwerking met het bedrijf De Rotondespecialist elf rotondes ter adoptie aan. De Rotondespecialist draagt zorg voor het onderhoud en richt indien nodig de rotondes opnieuw in. Dit levert in Middelburg een mooie openbare ruimte op en lokale bedrijven kunnen hun naamsbekendheid vergroten.

 • Vragen over de berenklauw

  De gemeente krijgt de laatste tijd veel vragen over de gevaren van de plant berenklauw. Dit komt voort uit verontrustende berichten die de laatste tijd op social media worden gedeeld. Alhoewel aanraken van de minder voorkomende grote variant van de plant tot klachten kunnen leiden, vraagt het gevaar van de plant wel enige nuancering.

 • Walcherse gemeenten samen vooruit in sociaal domein

  De gemeenteraden van Veere, Vlissingen en Middelburg willen vooruitkijken en samen het klantproces voor de toegang tot het sociaal domein evalueren en doorontwikkelen.

 • Milieubarometer voor ondernemers

  In één oogopslag duidelijk overzicht van uw energiekosten. Direct inzicht in de resultaten van uw energiebesparingen. De Milieubarometer maakt de milieukosten en milieuprestaties van uw bedrijf of instelling eenvoudig zichtbaar.

 • Bouw studentenhuisvesting Kanaalweg Middelburg

  Woongoed wil rond de zomer van 2020 123 studentenwoningen verdeeld over drie gebouwen realiseren aan de Kanaalweg in Middelburg. De woningbouwvereniging speelt hiermee in op de verhuizing van enkele opleidingen door de HZ University of Applied Sciences naar Middelburg. Het college van B&W van de gemeente Middelburg die de bouw van studentenhuisvesting mogelijk wil maken, maakte dit dinsdag 24 oktober bekend.

 • Hulp aan Middelburgse ondernemers via ‘155-red-een-bedrijf’

  Gemeente Middelburg en het IMK gaan samenwerken om het plaatselijke midden‐ en kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen. Doel van dit initiatief is om tijdig in gesprek te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren, of daarin terecht dreigen te komen. Met het initiatief ‘155‐red‐een‐bedrijf’ kunnen ondernemers uit Middelburg kosteloos terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning.

 • Parkeerterrein Oude Veerseweg

  Het parkeerterrein aan de Oude Veerseweg is sinds 18 december 2017 uitsluitend bestemd voor personenauto’s. De bestaande vijf camperparkeerplaatsen op dit parkeerterrein zijn komen te vervallen.

 • Rechten van de burger

  Elke gemeente in Nederland beheert voor de eigen inwoners de persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). In de Wet BRP zijn voor de burger een aantal rechten opgenomen.

 • Lood in de bodem

  Dat lood nog voorkomt in onze leefomgeving is op zich geen nieuws. Het is de erfenis van het vele gebruik in het verleden in onder meer waterleidingen, verf, benzine. Onderzoek van het RIVM laat zien dat lood slechter is voor de gezondheid van jonge kinderen dan we dachten. Voor Zeeland is nu een kaart ontwikkeld waar de aandachtsgebieden op staan waar lood in verhoogde concentraties in de bodem voor kan komen. De aandachtgebieden bevinden zich voornamelijk op plekken waar historisch gezien al langdurig bebouwing stond of staat. Dit zijn vooral de oude kernen van dorpen en steden, daarnaast ook andere bebouwde gebieden van voor de oorlog (ca. 1940). Met die wetenschap is duidelijker wanneer het goed is extra voorzichtig te zijn met eten uit eigen tuin of het laten spelen van je kinderen op de kale grond.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen via MijnOverheid

  Vanaf deze week ontvangen veel inwoners van Walcheren en Schouwen-Duiveland voor het eerst de aanslag gemeentelijke belastingen digitaal. Inwoners ontvangen de aanslag in de berichtenbox van Mijn Overheid.

 • Gemeenteraad beveelt burgemeester Bergmann aan voor herbenoeming

  De gemeenteraad van Middelburg heeft maandag 22 januari in een besloten raadsvergadering het besluit genomen om burgemeester Harald Bergmann voor te dragen voor herbenoeming. Dat is in de openbare raadsvergadering bekend gemaakt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie Willemien Treurniet.

 • Helikoptervluchten vliegveld Midden Zeeland

  Vanaf eind maart voert een helikoptermaatschappij voor een periode van 6 tot 7 maanden wekelijks 4 tot 5 vluchten uit vanaf vliegveld Midden Zeeland.