Gedichten van stadsdichter Anna de Bruyckere

Gemeente Middelburg heeft haar eigen stadsdichter: Anna de Bruyckere. De stadsdichter dicht over actuele gebeurtenissen, evenementen en dingen die haar opvallen.

Anna de Bruyckere maakte januari 2018 haar debuut tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Middelburg. Op deze pagina leest u de gedichten die zij als stadsdichter schrijft.

Gedichten

Anna de Bruyckere

Anna de Bruyckere (Middelburg, 1987) schrijft sinds de millenniumwisseling al poëzie en later ook theater, essays en verhalen. Haar werk bracht ze tot nog toe naar buiten in tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, bij poëzieprijzen als De Meander Dichtersprijs, de Poëziewedstrijd Oostende en De Gouden Flits en op podia in Nederland en België. Ook geeft ze graag poëzieworkshops. Ze is opgeleid als filosoof en econoom in België, de VS en Groot-Brittannië en ze is onder andere werkzaam als freelance tekstschrijver, redacteur, journalist en docent.

De nieuwe stadsdichter: "Wat ik graag wil, is in de stadsgedichten - gedichten die ik zal schrijven én gedichten van Middelburgers zelf die ik hoop te helpen schrijven in workshops - vieren wat Middelburg als stad en leefgemeenschap zo mooi en Middelburgs maakt. Poëzie is voor mij uiteindelijk een manier van aandacht besteden en uitdiepen en dat wil ik graag doen in, over en met Middelburg."

foto: Arno van den Hende