Bericht 27 maart 2020

Een bijdrage van de burgemeester geschreven op 27 maart 2020.

Foto burgemeester H.M. BergmannBeste Middelburgers,

Het is alweer twee weken geleden dat er vanuit het kabinet maatregelen in het kader van de coronacrisis werden afgekondigd. Al die maatregelen hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna in alles wat we doen of nu juist moeten laten worden we ermee geconfronteerd. Ik merk het in mijn dagelijks leven ook. Mijn kinderen gaan niet naar school en de vergaderingen met het college gaan nu via een laptop. Als je de berichten op social media mag geloven raakt Nederland steeds meer berust in het thuiswerken. Want hoewel het soms een uitdaging is om met hele gezin thuis te zitten én ook te moeten werken, is het ook prettig om juist in deze tijden bij elkaar in de buurt te zijn.

Maar niet iedereen heeft de afgelopen weken thuis gewerkt. Dat was dan niet omdat ze niet wilden, maar omdat hun taak dat niet toelaat. Ik denk dan uiteraard aan mensen in de zorg of bijvoorbeeld mensen die in de supermarkten werken. Zij blijven naar hun werkplek komen om ervoor te zorgen dat we allemaal in onze basisbehoeften blijven voorzien. Ik zie het ook, wat dichter bij mezelf, op en rond het stadskantoor. Er werken nog steeds medewerkers van ons achter de balie, de BOA’s gaan nog iedere dag op pad en ook het afval wordt iedere week opgehaald. Mensen spreken mij daar op aan. Ik krijg complimenten over de collega’s die ervoor zorgen dat bepaalde zaken in onze gemeente doorgaan zoals altijd. Middels dit stukje wil ik die complimenten doorgeven aan de mensen voor wie ze bedoeld zijn.

Aan alle mensen die in deze tijd iedere dag naar hun werkplek gaan omdat ze een vitale functie hebben, heel erg bedankt!

Harald M. Bergmann

Burgemeester van Middelburg