Verkiezingen

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Door te stemmen bepaalt u mee door wie en hoe Middelburg wordt bestuurd. Op deze pagina vindt u praktische informatie over het uitbrengen van uw stem in Middelburg. Tegelijkertijd vindt er een landelijk raadgevend referendum plaats over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

 • Veelgestelde vragen gemeenteraadsverkiezingen

  Op welke partijen kan ik stemmen? Waar zijn de stembureaus? Zijn deze toegankelijk voor mensen met een handicap? Wat zijn de openingstijden? Wanneer ontvang ik mijn stempas? Hoe machtig ik iemand? Is er een StemWijzer?

 • StemWijzer: Digitale hulp bij bepalen stemkeuze

  Inwoners van de gemeente Middelburg krijgen online hulp bij het maken van hun stemkeuze.

 • Verkiezingen, volmacht

  Kunt u als kiesgerechtigde burger zelf niet stemmen? Bijvoorbeeld omdat u op vakantie bent. Dan is het mogelijk om een andere kiesgerechtigde een volmacht te geven om namens u te stemmen.

 • Raadgevend referendum 21 maart

  Op 21 maart 2018 wordt een raadgevend referendum gehouden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).

 • Veelgestelde vragen referendum

  Hier kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden lezen over het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

 • Kiezerspas alleen bij referendum

  Als u op de dag van de stemming zelf in een andere gemeente binnen Nederland wilt stemmen, dan moet u een kiezerspas hebben. Een kiezerspas is alleen mogelijk voor het raadgevend referendum en niet voor de gemeenteraadsverkiezing.