Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Leven en leefvoorzieningen Werk en inkomen Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Heeft u door bijzondere omstandigheden extra kosten en kunt u deze kosten niet betalen? Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Via de bijzondere bijstand kunt u deze kosten (gedeeltelijk) vergoed krijgen.
De gemeente Middelburg kent ook nog vergoedingen voor duurzame gebruiksgoederen en de aanvullende collectieve zorgverzekering. De regeling voor duurzame gebruiksgoederen is van toepassing wanneer bijvoorbeeld de wasmachine of koelkast vervangen moet worden, omdat reparatie niet meer mogelijk is. Een geldlening is dan niet nodig. Als u een minimuminkomen heeft, kunt u een financiële bijdrage krijgen voor de aanvullende zorgverzekering. Via deze Collectieve Zorgverzekering Minima worden meer zaken vergoed dan de aanvullende verzekering “basis” van CZ.

Verder is voor alle inwoners van Middelburg met een inkomen van maximaal 110% van het sociaal minimum de “Minimaregeling Walcheren” van toepassing. Via deze regeling is vergoeding voor de extra kosten voor chronisch en gehandicapten en sociaal-culturele activiteiten voor kinderen tot 18 jaar, voor personen van 18 – 65 jaar en ouderen vanaf 65 jaar mogelijk. Voorbeelden zijn: schoolkosten, bezoek aan theater en contributie van een vereniging.

Alle genoemde regelingen en de bijzondere bijstand worden uitgevoerd door Orionis Walcheren. Via http://www.orioniswalcheren.nl/  kunt u meer informatie krijgen.
U kunt ook bellen met Orionis via het algemene nummer (0118) 43 27 00.

Contact:
Bezoekadres Orionis Walcheren:
Kanaalweg 3,
4337 PA Middelburg.

Postadres:
Postbus 1,
4380 AA Vlissingen.

 

Zie ook:


Uitgelicht


Zoeken