Parkeervergunning voor bewoners (Binnenstad)

Als u binnen het gebied van het betaald parkeren woont (zone 1 of zone 2) kunt u voor uw auto een parkeervergunning kopen. Als u nieuw in het parkeergebied komt wonen kunt u een maand voor definitieve vestiging een parkeervergunning aanschaffen voor het nieuwe adres. Wij moeten dan wel  een maand voordat u verhuist de aangifte daarvan hebben ontvangen.

Let op!
U kunt alleen de eerste vergunning digitaal aanvragen en betalen. De tweede vergunning kunt u vooralsnog alleen op het stadskantoor, Kanaalweg 3, aanvragen en betalen.

Voorwaarden

  • U moet in de Basisregistratie Personen op het adres zijn ingeschreven.
  • U moet een geldig kentekenbewijs hebben. Dit moet op naam, adres, woonplaats van de bewoner geregistreerd staan.
  • U moet een geldig identiteitsbewijs hebben.
  • Bij bestelling via internet moet u gebruik maken van uw DigiD inlogcode.

Kosten

Wanneer u in tariefzone 1 woont, kunt u per woonadres maximaal één parkeervergunning voor het parkeren in tariefzone 1 en 2 kopen; u betaalt hiervoor € 85,20 per jaar. Een eventueel tweede vergunning is geldig voor het parkeren in de tariefzone 2; deze kost € 278,40.

Als u in tariefzone 2 woont kunt u uitsluitend vergunningen aanvragen om te parkeren in zone 2. De eerste vergunning kost € 85,20 per jaar, de tweede vergunning € 278,40.

Kaart en straatnamen tariefzones 1 en 2 (pdf, 1,3 MB)

Bijzonderheden

Informatie over inleveren parkeervergunning

Wanneer u uit het vergunninggebied verhuist, of wanneer u geen auto meer heeft, dan krijgt u bij het inleveren van uw vergunning restitutie van de nog komende maanden. U levert uw vergunning in bij de balie van het stadskantoor en u krijgt binnen twee weken het restitutiebedrag op uw rekening teruggestort.

Uitzondering bewoners zone 2

De hieronder genoemde bewoners in zone 2 die geen parkeergelegenheid in de directe omgeving hebben, mogen ook parkeren in zone 1. Zij hebben tevens recht op een bewonersvergunning voor zone 1.

  • Bewoners van Dam 26 tot en met 86 (even nummers);
  • Bewoners van de de Kuiperspoort;
  • Bewoners van de Schuddebeursstraat

Aanvraag

Regel de parkeervergunning voor 2017

Betaling

Als u een product bestelt waarvoor u moet betalen, kunt u dat doen via de beveiligde internetkassa van Ogone. Hierbij kunt u kiezen tussen het gebruik van een credit card of betalen via Ideal (via internetbankieren bij uw eigen bank).

Levering

U ontvangt de parkeervergunning voor bewoners binnen een week per post. U hoeft hiervoor geen verzendkosten te betalen.

Aan het loket

U kunt de parkeervergunning aan de publieksbalie van het stadskantoor regelen. Adres: Kanaalweg 3 te Middelburg

Meer informatie