Sneller en Beter naar Nul op de Meter

Het is voor particulieren zeer interessant om hun woning nu grondig aan te pakken. Voor maximaal 43 particuliere woningen heeft de gemeente namelijk maximaal € 21.000 subsidie om de woning te renoveren tot Nul-op-de-Meter (NOM) of NOM Ready.

NOM houdt in dat de woning net zo veel energie opwekt dan gebruikt en NOM Ready houdt in dat de woning bijna NOM wordt. Dit subsidiebedrag kan verhoogd worden door gebruik te maken van de rijkssubsidieregeling voor verduurzaming van particuliere woningen.

Het isoleren van woningen kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Dit kan stapje voor stapje met eenvoudige maatregelen, maar het kan ook in één keer heel grondig. Dat betekent dat de woning in één keer Nul-op-de-meter (NOM) of bijna NOM (NOM Ready) wordt gerenoveerd. Deze subsidie is bedoeld om de woning in een keer grondig aan te pakken. Er is een groep bouw- en installatiebedrijven in de regio die weten wat het inhoud en die een dergelijke renovatie kunnen en wilen uit te voeren.

Heeft u interesse in deze subsidie, dan kunt u zich melden via nomteam@middelburg.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Minderhoud, tel (0118) 67 52 44.

Meer informatie

Sneller en Beter naar Nul op de Meter (SBNoM) is een project met OP Zuid financiering. OP Zuid (OntwikkelingsProgramma Zuid Nederland) maakt gebruik van middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).