Automatische incasso, betaling en bezwaar

Het regelen van een automatische incasso, het aanvragen van kwijtschelding en bezwaar maken tegen gemeentelijke belastingen.

• Belastingen, automatische incasso

U kunt uw aanslag gespreid betalen door gebruik te maken van de automatische incasso in tien gelijke maandelijkse termijnen. Als u dat wilt, kunt u de Samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland machtigen via aanvraag automatische incasso.

• Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen

Bent u het niet eens met een belastingaanslag van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit doet u binnen 6 weken na de datum die op het aanslagbiljet staat. De gemeente moet voor het einde van het jaar uitspraak doen.

• Kopie belastingaanslag

Wilt u een bezwaar indienen tegen de aan u opgelegde gemeentelijke belastingen en bent u uw aanslag kwijt? Bij de samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland kunt u een kopie van uw aanslag krijgen.

• Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Niet iedere inwoner is in staat om belastingen te betalen, ook niet door het treffen van een betalingsregeling. In dat geval kunt u het beste kwijtschelding aanvragen binnen twee maanden na het ontvangen van de aanslag.

• Belastingen, aanmaning en dwangbevel

Als u het aanslagbedrag niet binnen de op het aanslagbiljet vermelde termijn(en) betaalt, dan wordt aan u een aanmaning verzonden. Wordt het aanslagbedrag na ontvangst van de aanmaning nog niet door u betaald, dan ontvangt u een dwangbevel van een deurwaarder.