Proef 3 Binnenstad en hoogbouw

De hoeveelheid afval die in de grijze container terechtkomt, moet de komende jaren verminderen. Om dit voor elkaar te krijgen is verandering van de afvalinzameling noodzakelijk. Om te bepalen wat de beste inzamelwijze is, zijn we gestart met drie proeven. Een van de proeven wordt gehouden in de Middelburgse binnenstad en bij hoogbouw.

De proef in de binnenstad en hoogbouw is gestart op 1 maart 2017 en duurt 6 maanden. Op deze manier worden het voorjaar en de zomermaanden (maanden met veel tuinafval) meegenomen in de proef en ontstaat er een goed beeld van de ervaringen met de nieuwe afvalinzameling.

Wat verandert er voor u?

De proef in de binnenstad en hoogbouw gaat over het gescheiden inzamelen van groente- en fruitafval (GF), plastic verpakkingen en drankkartons en restafval. Voor het GF-afval kunt u, wanneer u plek heeft op eigen terrein (bijv. Een berging of, wanneer u beneden woont, een tuin), een container aanvragen. Uw plastic afval, lege drankkartons en restafval brengt u naar een ondergrondse container bij u in de buurt.

Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief (pdf, 95 kB) vindt u alle informatie over de proef in de binnenstad en de inzameldagen voor het gft-afval in de binnenstad. Kijk op pagina 4.

Kaartjes

In deze nieuwsbrief (pdf, 5 MB) vindt u de inzameldagen voor het gft-afval in de binnenstad. Kijk op pagina 4.

Enkele belangrijke data

De proef  is gestart op 1 maart 2017 en loopt tot en met september 2017. In deze 6 maanden verzamelt de gemeente informatie om de proeven goed te kunnen beoordelen. Na de proef blijft u uw afval scheiden zoals u dat tijdens de proef heeft gedaan. Dat blijft zo totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe afvalinzameling.

Wij informeren u over de proef in uw wijk. Dit doen wij via;

Informatiebijeenkomst

In het begin van de proef hebben informatiebijeenkomsten plaatsgevonden op 25 januari.

Bekijk de presentatie (pdf, 900 kB) en een overzicht van de belangrijkste punten (pdf, 281 kB).

Heeft u nog vragen over de proef? Dan kunt u deze stellen via Facebook of per e-mail afvalapart@middelburg.nl.

De komende tijd informeren wij u verder over de proef. Voor meer informatie kunt u terecht op:

Website

Op onze website vindt u alle actuele informatie over de proef en handige tips. www.middelburg.nl/afvalapart

Facebookpagina

Op de Facebookpagina van de gemeente kunt u terecht voor actuele informatie, tips en het stellen van vragen. Alle vragen en antwoorden zijn voor iedereen zichtbaar, houdt u hier rekening mee wanneer u uw vraag stelt.

E-mailadres

Tijdens de proef kunt u vragen en opmerkingen mailen naar afvalapart@middelburg.nl

Meedenken? Ja, graag!

In 2016 en 2017 vinden drie proeven plaats. De proef waar u aan deelneemt is één van de drie proeven. Om deze proeven goed te kunnen beoordelen is uw mening belangrijk. U ontvangt halverwege de proefperiode een vragenlijst. Via Facebook en e-mail horen we graag van u.