Afvalinzameling, glas, papier en textiel

Wilt u papier, glas of textiel weggooien? De gemeente kan u helpen met het verantwoord wegdoen van papier- of glasafval.

Oud papier

Iedere maand wordt oud papier opgehaald. In de  de afvalkalender kunt u lezen wanneer het papier bij u wordt opgehaald (pdf, 889 kB).

In de nieuwe wijk Rittenburg wordt het oud papier opgehaald door de Zendingscommissie Gereformeerde Gemeente. Dit doen zij elke 3e vrijdag van de maand. Behalve in de maand juli, dan wordt het papier op vrijdag 14 juli opgehaald en in augustus, want dan wordt er wegens de vakantie niet opgehaald.

In de wijk Dauwendaele wordt er geen oud papier opgehaald. Daar staan 3 ondergrondse papiercontainers waar het oud papier naar toe gebracht kan worden. De containers staan: in de Vrijlandstraat op het parkeerterein van het winkelcentrum, Dauwendaelselaan/Duunmede en in de Roozenburglaan.

Glas

In wijken en dorpskernen staan glascontainers. Het glas dient op kleur te worden gescheiden: wit en bont. Bekijk waar de containers in uw wijk staan op de kaart (pdf, 3,5 MB) of op straatnaam.

Textiel

In wijken en dorpskernen staan containes voor textiel. Bekijk waar de containers in uw wijk staan op de kaart (pdf, 3,5 MB).