Nederlands Kampioenschap Standwerken 2017

Het Nederlands kampioenschap Standwerken 2017 vindt dit jaar plaats in Middelburg en wel op zaterdag 19 augustus.
In de Lange Delft strijden 40 standwerkers om de hoogste nationale eer.

Het concours begint om 10.30 uur en eindigt om 17.00 uur.
Na het concours reikt locoburgemeester Johan Aalberts om 18.00 uur de prijzen uit in de voorhal van het stadhuis aan de Markt.

Deelnemers
De deelnemers worden geselecteerd door de afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel.
Dit gebeurt op basis van een ranking die is samengesteld uit de uitslagen van plaatselijke en provinciale concoursen in 2017.

Beoordeling
Bij de beoordeling van de standwerkers tellen de al behaalde punten van de samengestelde ranking niet mee.
Iedereen begint met nul punten. Daardoor heeft iedere deelnemer kans om Nederlands kampioen te worden.
Dat maakt het extra spannend en motiveert de deelnemers om extra hun best te doen.
Een deskundige anonieme jury beoordeelt de standwerkers naast originaliteit en overtuiging ook op hun welbespraaktheid.

Standwerker