Nieuwsberichten juli, augustus, september 2015

De nieuwsberichten uit juli, augustus en september 2015.

• Doelgroepenvervoer op Walcheren vanaf 1 november door TCR

Vanaf 1 november 2015 verzorgt TCR het doelgroepenvervoer op Walcheren. Dit betekent dat andere taxi’s het leerlingenvervoer, WSW-vervoer, Wmo-vervoer (sociaal vervoer), gym- en zwemvervoer en ook de Haltetaxi gaan rijden. Het vervoer van en naar de dagbesteding blijft onder regie van de zorgaanbieder vallen. Reizigers ontvangen voor 1 november persoonlijk bericht en met ouders van leerlingen zal TCR eerst kennismaken.

• Help bij het huisvesten van vluchtelingen met verblijfsstatus

Walcherse gemeenten zijn op zoek naar particuliere verhuurders die vluchtelingen met een status een plek willen bieden. Het zal u niet zijn ontgaan, de vluchtelingen in asielzoekerscentra die in Nederland mogen blijven, zogenaamde vergunninghouders, wachten in veel gemeenten al een hele lange tijd op een plek om te wonen. Op Walcheren zoeken wij de hulp van verhuurders om aan de taak die de Rijksoverheid ons heeft gegeven te kunnen blijven voldoen.

• Nieuwe Walcherse regels bijzondere bijstand

Inwoners van Walcheren met een laag inkomen, kunnen geld krijgen om bijzondere hoge kosten te betalen. Bijvoorbeeld als de wasmachine stuk gaat, als iemand huishoudelijke hulp nodig heeft of als iemand extra kosten heeft omdat hij/zij een AOW-uitkering, ziekte of handicap heeft. Dit heet bijzondere bijstand. De colleges van B&W van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben de beleidsregels voor bijzondere bijstand vastgesteld.

• Museumvoorwerpen Middelburg online

Zo'n vierhonderdvijftig voorwerpen uit de historische kunstcollecties van de gemeente Middelburg zijn de afgelopen jaren door beheerder Zeeuws Archief gedigitaliseerd. Op 24 augustus 2015 werden de collecties online gepresenteerd in het Oudheidkundig Museum Arnemuiden door wethouder Johan Aalberts.