Nieuwsberichten april, mei, juni 2015

De nieuwsberichten uit april, mei en juni 2015.

• Gouden EXO XXI award

Op zaterdag 6 juni 2015 nam wethouder Chris Dekker namens Middelburg de ECO XXI award in ontvangst.

• Monumentenschild park Toorenvliedt

Park Toorenvliedt en het bunkercomplex zijn een gemeentelijk monument. Op dinsdag 2 juni 2015 schroefde wethouder Johan Aalberts samen met de voorzitter van de Stichting Bunkerbehoud Cor Heijkoop het monumentenschildje op de Museumbunker.

• Aanvullend ouderenvervoer stopt

De gemeenten op Walcheren hebben besloten om per 1 september 2015 te stoppen met het aanvullend ouderenvervoer.

• Campagne Onderhuids over racisme en raciale vooroordelen

Middelburg schaart zich als eerste stad achter de landelijke campagne Onderhuids. Dat maakte wethouder Saskia Szarafinski op 9 april 2015 bekend namens het college van burgemeester en wethouders, tijdens het evenement Onderhuids. Hiermee verklaart de gemeente dat zij zal meedenken over het nationaal-maatschappelijk akkoord tegen racisme.

• Pinnen in de parkeergarages

De betaalautomaten in de Middelburgse parkeergarages zijn vervangen. Hierdoor is het mogelijk om met pin te betalen in de parkeergarages.

• Geen voorrang meer voor fietsers kruising Koestraat

Na diverse ongevallen tussen auto’s en fietsers op de kruising van de fietsring met de Koestraat heeft gemeente Middelburg besloten om per direct een einde te maken aan deze onveilige situatie.