Nieuwsarchief april, mei juni 2017

De nieuwsberichten uit april, mei en juni 2017.

• Pilot vroegsignalering huurschulden succesvol

In de periode van 1 juni 2016 tot met 31 december 2016 hebben Orionis Walcheren, Porthos en Woongoed Middelburg nauw samengewerkt om de effecten van vroegsignalering bij huurschulden te onderzoeken en hiervoor een integrale aanpak te ontwikkelen.

• Lintjesregen 2017

Woensdagochtend heeft burgemeester Bergmann in het stadhuis zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

• Sluiting panden Nederstraat

Dinsdag 4 april 2017 om 14.00 uur zijn op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg twee woningen aan de Nederstraat in Middelburg gesloten. Op 3 maart 2017 is in beide woningen een hennepkwekerij aangetroffen.

• Toespraak burgemeester Dodenherdenking

Tijdens de Dodenherdenking op het Abdijplein heeft burgemeester Bergmann een toespraak gehouden. Deze kunt u integraal teruglezen.

• Vrijwilligersprijzen Middelburg

Tijdens de feestelijke waarderingsavond op 1 juni werden de winnaars van de Lange Jan Awards 2017, de vrijwilligersprijzen van Middelburg, bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt in een zaal met zo'n 300 vrijwilligers in het van der Valk hotel Middelburg.

• Tijdelijk vergunninghouders Hof van Sint Pieter

Totdat het pand van Woongoed aan de Buitenruststraat verbouwd is, gaat de gemeente Middelburg voor een aantal maanden 17 alleenstaande vergunninghouders huisvesten aan het Hof van Sint Pieter.

• Zeeland zonder zelfmoord

De campagne “Stel de vraag van je leven” is onderdeel van het suïcidepreventieproject Zeeland Zonder Zelfmoord. Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1.850 mensen als gevolg van suïcide. De campagne heeft als doel iedereen ervan bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is.

• Toespraak burgemeester veteranendag

Zaterdag 10 juni 2017 was de Zeeuwse Veteranendag in Middelburg.

• Sluiting panden Vrijlandstraat

Vrijdag 12 mei 2017 om 10.00 uur zijn op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg twee panden aan de Vrijlandstraat in Middelburg gesloten.

• Middelburg biedt onderdak aan mensenrechtenverdediger

Door deelname aan het programma Shelter City helpt Middelburg mensenrechtenverdedigers op adem te komen, zodat zij met nieuwe energie, kennis en een breder netwerk terugkeren naar hun land. Dit jaar verwelkomt de gemeente Middelburg van 3 april tot en met 3 juli de heer Janak Bahadur Raut uit Nepal.

• Uitreiking getuigschrift Carnegiefonds

Burgemeester Harald Bergmann overhandigde op donderdag 8 juni in het stadskantoor een loffelijk getuigschrift van het Carnegiefonds aan Rosa Cacace.