Verkiezingen

Op 15 maart 2017 zijn er Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Door te stemmen bepaalt u mee door wie en hoe Nederland wordt bestuurd. Op deze pagina vindt u praktische informatie over het uitbrengen van uw stem in Middelburg. In de week van 20 februari valt uw stempas bij u in de brievenbus. De kandidatenlijsten worden op donderdag 2 maart bezorgd.

 • Veelgestelde vragen verkiezingen Tweede Kamer

  Een overzicht met veelgestelde vragen over de Tweede Kamerverkiezing 2017. Waar zijn de stembureaus? Hoe machtig ik iemand? Wat moet ik doen als ik mijn stempas kwijt ben?

 • Verkiezingen, volmacht

  Kunt u als kiesgerechtigde burger zelf niet stemmen? Bijvoorbeeld omdat u op vakantie bent. Dan is het mogelijk om een andere kiesgerechtigde een volmacht te geven om namens u te stemmen.

 • Verkiezingen, kiezerspas

  Als u bij de Provinciale-staten verkiezing elders in de provincie wilt stemmen of bij de Tweede Kamer verkiezing en de verkiezing van het Europees Parlement elders in het land wilt stemmen, dan kunt u bij uw gemeente uw stempas omruilen voor een kiezerspas waarmee u buiten de gemeentegrens mag stemmen.

 • Kiesregister, registratie in

  Voor elke verkiezing en elk referendum worden kiesgerechtigde inwoners in een kiesregister geregistreerd.

 • Verkiezingen, kiesgerechtigden

  Wilt u tijdens verkiezingen en/of referenda uw stem uitbrengen? Dan moet u kiesgerechtigd zijn.

 • Plakplaatsen verkiezingen Tweede Kamer

  In verband met de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer op woensdag 15 maart, plaatst de gemeente – als service – borden voor het aanplakken door politieke partijen.